Tietosuoja SDP:n sosiaalisen median alustoilla

Tavoittaaksemme potentiaalisia äänestäjiä ja markkinoidaksemme toimintaamme, toimimme eri sosiaalisen median alustoilla. Sen lisäksi, että voimme sosiaalisen median käyttäjätilien kautta kommunikoida äänestäjiemme ja muiden toiminnastamme kiinnostuneiden henkilöiden kanssa, voimme kohdentaa sosiaalisessa mediassa mainontaa SDP:n politiikasta potentiaalisesti kiinnostuneille.

Lue SDP:n henkilötietojen käsittelystä laajemmin yleisestä tietosuojaselosteestamme

1. Sosiaalisen median tilit ja kommunikointi

SDP:llä on käyttäjätilit Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Kommunikoidessasi näiden tilien kanssa, saatamme käsitellä henkilötietojasi vastataksemme kommentteihin tai viesteihin. Kommentoidessasi tai ollessasi muuten vuorovaikutuksessa sosiaalisen median tiliemme kanssa, käsittelemme ainoastaan sinun itsesi palvelussa julkiseksi tekemiäsi tietoja toimintasi perusteella. Henkilötietojen käsittely perustuu tällöin kunkin sosiaalisen median kanavan (mm. Facebook, Twitter) omaan tietosuojakäytäntöön.

Brandwatch

Käytämme sosiaalisen median käyttäjätiliemme hallinnointiin Brandwatch Social Media Management -palvelua, jonka avulla analysoimme sosiaalisen median sisältöjen toimivuutta sekä hallinnoimme tilien sisältöjä, mukaan lukien viestejä ja kommentteja.

Käsittelemme ainoastaan sellaisia henkilötietoja Brandwatchin käytön yhteydessä, jotka olet tehnyt julkisiksi kyseessä olevassa sosiaalisen median kanavassa.

Lue lisää Brandwatchin tietosuojasta

2. Mainonnan kohdentaminen sosiaalisessa mediassa

Kohdennamme mainontaa Facebookissa, jotta voimme tavoittaa SDP:n politiikasta kiinnostuneista ihmisiä mahdollisimman hyvin. Teemme mainontaa avoimesti, rehellisesti ja eettisesti. Voimme kohdentaa mainostusta iän, asuinpaikkakunnan, sukupuolen, perhesuhteiden, koulutustason, sivutykkäysten tai kiinnostuksenkohteiden mukaan. Voimme hyödyntää näköisyleisöjä (lookalike audience), jolla voimme tavoittaa ihmisiä jotka ovat samankaltaisia kuin SDP:sta kiinnostunut yleisö. Voimme kohdentaa myös niille, jotka aiemmin ovat olleet vuorovaikutuksessa Facebookissa olevan sisältömme kanssa tai asiakastiedoston perusteella esimerkiksi SDP:n jäsenille. Tällöin Facebook hajauttaa tiedot ennen yleisön muodostamista.

Facebookista voit aina tarkistaa, miksi kohdennettu mainonta näkyy juuri sinulle. Voit myös estää mainonnan näkymisen sinulle.

Kohdennamme mainontaa Facebookin lisäksi Instagramissa. Voimme kohdentaa mainostusta iän, asuinpaikkakunnan, sukupuolen perhesuhteiden, koulutustason tai kiinnostuksenkohteiden mukaan. Voimme kohdentaa myös niille, jotka aiemmin ovat olleet vuorovaikutuksessa Instagramissa olevan sisältömme kanssa.

Saamme palveluntarjoajalta lisäksi raportteja siitä, kuinka moni ihminen näkee mainoksemme ja on niiden kanssa vuorovaikutuksessa ja millaisia kyseiset ihmiset ovat. Kyseiset raportit sisältävät yleisiä demografisia tietoja ja tietoja kiinnostuksen kohteista, joita mainostemme kanssa kanssakäymisissä olleilla ihmisillä on.

Saamme tietoja seuraavista asioista:

  • Mainokset, joiden kanssa ihmiset ovat mahdollisesti olleet vuorovaikutuksessa
  • Milloin ihmiset ovat olleet vuorovaikutuksessa mainoksien kanssa
  • Missä mainos esitettiin (esimerkiksi Instagramissa tai Facebookissa)

3. SDP:n rooli henkilötietojen käsittelyssä

SDP:n kohdentaessa mainontaa sosiaalisen median käyttäjille, toimii SDP yhdessä sosiaalisen median palveluntarjoajan kanssa tietosuojalainsäädännön mukaisena rekisterinpitäjänä.

SDP määrittelee mainonnan yhteydessä ainoastaan kohdeyleisön parametrit, mutta meillä ei ole pääsyä asiaan liittyvien käyttäjien henkilötietoihin.

4. Käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste

SDP käsittelee henkilötietoja saavuttaakseen poliittisen toiminnan kannalta merkityksellistä kohdeyleisöä sosiaalisen median alustoilla. Käsittelyn oikeusperuste on SDP:n oikeutettu etu.

5. Henkilötietojen käsittelyn kesto

Käsittelemme henkilötietoja ainoastaan niin kauan kuin henkilötietojen käsittely on tarpeellista tässä selosteessa määriteltyyn käyttötarkoitukseen.

Pidätämme oikeuden moderoida kommentteja sosiaalisen median tileillämme. Emme kuitenkaan automaattisesti poista kommentteja tietyn ajan kuluttua kommentoinnista. Käsittelyn kesto perustuu tällöin sosiaalisen median palveluntarjoajien määrittelemiin käsittelyaikoihin.

6. Tietojen käsittely EU:n ulkopuolella

Emme siirrä tietojasi EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle. Sosiaalisen median palveluntarjoajilla on omat käytäntönsä henkilötietojen siirtoon liittyen ja näistä käytännöistä saat lisätietoja kunkin palveluntarjoajan tietosuojaselosteista.

7. Henkilötietoihin liittyvät oikeutesi

Lue rekisteröidyn oikeuksista ja niiden käyttämisestä yleisestä tietosuojaselosteestamme

Sosiaalisen median palveluntarjoajat määrittelevät lisäksi ne oikeudet, joita sinulla rekisteröitynä on alustoilla käsiteltävien tietojesi suhteen. Autamme mahdollisuuksiemme mukaan oikeuksiesi toteuttamisessa myös näiden alustojen osalta.