Krista Kiurun esittely SDP:n puheenjohtajaksi

7.6.2023

Hyvät toverit!

Elävä kansanliike tarvitsee mahdollisuuksia vaikuttaa. Siitä on kyse nyt, kun jokainen puolueen jäsen on suoraan päättämässä seuraavasta puheenjohtajasta – siitä, millaisilla arvoilla ja politiikan sisällöillä sosialidemokraatteja johdetaan kohti 2030-lukua.

Kykymme uudistaa yhteiskuntaa on aina korkeimmillaan, kun puolueemme on rohkeimmillaan. Silloin arvomme ohjaavat politiikkaamme – ei taktiikka, ei valta vallan vuoksi – vaan ihmisten arjen tarpeet, eriarvoisuuden vähentäminen, oikeudenmukainen taloudenpito, tahto yhteiskunnan vakauteen ja solidaarisuuteen.

Kun muu poliittinen kenttä vaikuttaa jäävän oikeistoaallon alle, on SDP:n pidettävä oma kurssinsa sivuille vilkuilematta. Meidän on säilytettävä vahva arvojohtajuus yhteiskunnassa. Myös vaikeina aikoina politiikkamme tulee perustua koulutuksen, työn ja kulttuurin arvostukseen, ympäristön- ja ilmastonsuojeluun, heikompien puolella olemiseen ja humanismiin. Haluan jatkaa periksiantamatonta työtämme oikeudenmukaisuuden, vapauden ja tasa-arvon puolesta.

Olen syntynyt Porissa vuonna 1974. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri. Nuorempana työskentelin opetustehtävissä. Perheeseeni kuuluvat mieheni, tyttäremme ja mieheni poika sekä äitini ja veljeni perheineen. Suuri intohimoni on taide ja maalaaminen. Luonteeltani olen aloitteellinen, avoin ja rohkea. Jos ei hyppää, ei lennä.

Sillä on merkitystä, kenelle yhteiset asiat annetaan johdettaviksi. Olen aina toiminut ja tehnyt sydän vasemmalla. Olen pelkäämättä laittanut itseni likoon joukkueemme menestyksen eteen. Eletyt kriisit ja haastavat tehtävät ovat opettaneet, että vaikeina aikoina kokemus kantaa. Kun on aloitteellinen, määrätietoinen ja jämäkkä, saa tulosta aikaan. Kansanedustajana ja SDP:n pitkäaikaisena ministerinä olen ollut uudistamassa mm. koulutusta ja sote-palveluita. Nämä ovat olleet sosialidemokratian ydintä, ja niin on oltava jatkossakin.

Olen ollut kuudentoista eduskuntavuoteni aikana aina joukkuepelaaja kulloisenkin kapteenin aikana. Nyt on tullut minun aikani tarjota osaamiseni SDP:n kapteenin rooliin.

Krista Kiuru
SDP:n kansanedustaja

Jaa sosiaalisessa mediassa