Dimitri Qvintus

johtaja, puheenjohtaja, direktör, ordförande
Ikä: 35
Kunta: Helsinki
Vaalipiiri: Helsinki
186

Elämme kriisien vuosikymmentä, mutta 2020-luvusta ei ole pakko tulla menetettyä vuosikymmentä. Sen varmistamiseksi tarvitaan vastuullista ja oikeudenmukaista politiikkaa, ja siksi olen ehdolla. Olen perinteinen pohjoismainen sosialidemokraatti: olen kiitollinen ja ylpeä hyvinvointivaltiosta, mutta samalla esitän kysymyksiä: Mitä teemme seuraavaksi? Miten menemme yhdessä eteenpäin? Millä tavalla tulevaisuus voi olla parempi?

Teemojani ovat ihmisten parempi arki ja palvelut, suomalaisten toimeentulo ja työ sekä turvallisempi tulevaisuus. Talouden on oltava kunnossa, mutta kestävä talous syntyy, kun yhteiskunta on samalla ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä. Se on 2030-luvun hyvinvointivaltion idea.

Olen pienen lapsen isä ja tällä hetkellä työskentelen kansainvälisen yhtiön pohjoisen alueen johtajana. Minulla on ollut kunnia olla politiikassa kymmenen vuotta pääministerin erityisavustajana ja muissa keskeisissä avustajatehtävissä. Nyt olen valmis ottamaan seuraavan askeleen.

Minulle tärkeää

2030-luvun hyvinvointivaltio rakennetaan nyt

’Mitä teemme seuraavaksi’ on maailman sosialidemokraattisin kysymys. Nyt on panostettava ihmisten osaamiseen eli tulevaisuusturvaan, jotta kriisien vuosikymmenestä ei tule menetettyä vuosikymmentä. Sitä kautta suomalaiset ja Suomi menestyvät, työllisyys kasvaa ja maailman paras yhteiskuntamalli kehittyy entistä paremmaksi. Taloutta sopeutettaessa hyvinvointivaltio on pidettävä hyvinvointivaltiona.

Parempi arki — Bättre vardag

Hyvinvointivaltion keskeinen tehtävä on varmistaa, että kenenkään arki ei käy liian raskaaksi ja että kukaan ei jää yksin silloin, kun omat voimat eivät riitä. Parempi arki tarkoittaa laadukkaita julkisia palveluita lapsille, nuorille, perheille ja ikäihmisille. Och alltid på båda nationalspråk. Arjen ja elämisen kustannukset eivät saa nousta liian korkeiksi. Erityisesti perheiden toimeentuloon on panostettava ensi vaalikaudella.

Turvallinen tulevaisuus — Trygg framtid

Yhteenkuuluvuuden tunne luo turvallisuutta. Politiikalla pitää huolehtia ihmisten tasa-arvosta ja yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta. Tärkein asia turvallisen tulevaisuuden rakentamisessa on onnistua ilmastonmuutoksen torjunnassa. Suomi lisää omaa turvallisuuttaan parhaiten olemalla aktiivinen toimija pohjoismaisessa yhteistyössä, Euroopan unionissa, kansainvälisessä yhteistyössä ja puolustusliitto Natossa. Samalla on jatkettava sisäisen turvallisuuden vahvistamista.