Johannes Koskinen

kansanedustaja, varatuomari
Ikä: 68
Kunta: Hämeenlinna
Vaalipiiri: Häme
6

Varatuomari Hämeenlinnasta. Perheessä vaimo Liisa sekä opiskelevat tyttäret Maisa ja Liina. Olen toiminut Hämeen kansanedustajana 1991-2015 ja 2019-, välissä Suomen EBRD-edustaja vuosina 2015-18. Toimin oikeusministerinä vuosina 1999-2005, varapuhemiehenä 2007-10 ja perustuslakivaliokunnan pj:nä 2011-15. Tällä hetkellä eduskunnassa toimin valtiovarainvaliokunnan pj:nä sekä ulkoasiain- ja suuren valiokunnan jäsenenä. Ennen eduskuntaa toimin mm. ay-lakimiehenä Rakennusliitossa ja SAK:ssa. Olen toiminut Janakkalan ja Hämeenlinnan valtuutettuna. Nyt olen Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston pj, Hämeen maakuntavaltuuston pj ja aluevaltuutettu. Olen jäsenenä myös JHL:n edustajistossa ja Paasikivi-seuran valtuuskunnassa. Res. kapteeni.

Minulle tärkeää

Vahvempi työllisyys ja reilumpi työelämä

Työllisyysastetta tulee edelleen nostaa kohti 80 prosenttia. Työelämässä on työntekijöiden sananvaltaa vahvistettava, edistettävä turvallisia työsuhteita ja estettävä alipalkkaus.

Kestävää kasvua, oikeudenmukaista tulo- ja veropolitiikkaa

Osaamiseen pohjaava talouskasvu on kestävää, kunhan myös tulonjako on oikeudenmukaista ja verotus kohdennetaan maksukyvyn mukaan.
Tasokoorotuksia pieniin eläkkeisiin tulee jatkaa ja säätää yhteinen maksukatto lääke- ja hoitokuluille.

Hämeen väestö- ja työpaikkakehitys nousuun

Elinvoimaa Kanta- ja Päijät-Hämeessä on vahvistettava määrätietoisesti ja alueellisesta taantumasta päästävä vakaaseen kasvuun. Pääradan kehittämiseen vauhtia, selvä EI kalliille ja haitalliselle metsäradalle!