Inka Hokkanen

sairaanhoitaja (AMK)
Ikä: 37
Kunta: Kuusamo
Vaalipiiri: Oulu
25

Olen Inka Hokkanen 36-vuotias sairaanhoitaja Kuusamosta.
Nuorten hyvinvointi ja lapsiperheiden arjesta selviäminen ovat minulle tärkeitä teemoja.

Tässä ajassa tarvitaan oikeudenmukaisuutta ja rohkeutta uudistua.

Meillä on mahdollisuus tehdä Suomen tulevaisuudesta hyvä paikka elää myös heikompiosaisille unohtamatta kestävään kehitykseen, innovaatioihin ja koulutukseen panostamista.

Politiikkaa on tehtävä ihminen keskiössä, sillä hyvinvointivaltiomme säilyttääksemme, meidän on vedettävä yhtä köyttä ja tuettava toinen toisiamme. Yhdessä olemme voittamattomia.

Minulle tärkeää

Lapset, nuoret ja perheiden arjessa selviäminen

Suomen tulevaisuus riippuu nuorisostamme. Syrjäytyminen on yksi suuri ongelma, joka meidän tulee hoitaa nykyistä paremmin. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden on selvittävä muuttuvan arjen haasteista. Erilaisia perheitä ja erityislapsia on tuettava sopivin keinoin. On myös kaikkien etu, että koko Suomi säilyy elinvoimaisena. Palvelut on turvattava myös syrjäseuduille. Huomisen voittajia koulutetaan tänään ympäri maatamme.

Terveydenhuollon tulevaisuus

Onko suomalainen terveydenhuolto sinusta tärkeää? Olemme hoitaneet kansaamme vuosikymmeniä hyvällä menestyksellä. Nykyinen kehitys ei kuitenkaan takaa vastaavaa tulevaisuudessa. Terveydenhuollon ammattilaisia tarvitaan nyt päättäville paikoille, koska hätä on oikea ja asiantuntemus välttämätöntä. Kyse ei ole siitä, että asioita ei olisi varaa hoitaa vaan siitä, että asiat on mahdollista hoitaa paremmin ja tehokkaammin käytännönläheisellä otteella. Kannattaa muistaa: ihmiset hoitavat ihmisiä.

Innovaatiot ja koulutus, kestävä kehitys

Innovaatioihin ja koulutukseen panostaminen on yksi tulevaisuutemme kivijaloista. Suomalaisten koulutustaso on kansainvälisessä vertailussa korkea ¬- meidän kilpailuvalttimme. Ilman innovaatioita emme voi kansakuntana kehittyä. Kaikki pohjaa ensiluokkaiseen koulutusjärjestelmäämme, jota ei saa romuttaa. Annetaan kaikille mahdollisuus.
Puhdas luonto ei ole itsestäänselvyys. Valinnoillamme on väliä. Innovaatioiden kautta puhtaan energian ratkaisut voivat olla seuraava suuri vientituotteemme.