Miina-Anniina Heiskanen

ekonomi, tanssinopettaja (AMK)
Ikä: 37
Kunta: Oulu
Vaalipiiri: Oulu
23

Olen Miina-Anniina Heiskanen (s.1986), pienen pojan äiti, oululainen kaupunginvaltuutettu, ekonomi (KTM) ja tanssinopettaja (AMK). Minulle tärkeitä asioita politiikassa ovat yhdenvertainen koulutus, vahva julkinen talous ja hyvinvoinnin lisääminen myös liikunnan ja kulttuurin avulla.

Päätöksentekoni pohjana ovat Faktat, Arvot ja Kokemus. Toimin myös koulutuskuntayhtymä OSAOn yhtymähallituksen puheenjohtajana ja olenkin ammatillisen koulutuksen puolestapuhuja. Tarvitsemme sekä ammatillisia osaajia että korkeakoulutason osaajia yhteiskunnassamme.

Työskentelen tällä hetkellä eduskunnassa, perustuslakivaliokunnan asioiden ja SDP:n viestinnän parissa. Sinä päätät vaihtuuko työnkuvani keväällä kansanedustajaksi, olethan Miinan Mukana! www.Miina-Anniina.fi

Minulle tärkeää

Yhdenvertainen koulutus

Koulutus on menestyksemme avain. Suomi on pieni maa, joka pärjää kansainvälisesti koulutetun kansakunnan ansiosta. Tähän meidän tulee panostaa jatkossakin. Tarvitsemme sekä ammatillisia osaajia että korkeakoulutettuja osaajia. Satsaukset koulutukseen ovat investointi tulevaisuuteen, talouteen ja yhteiskuntaan. Koulutuspolku varhaiskasvatuksesta korkeakoulutasolle tulee olla laadukas, erilaiset oppijat huomioon ottava ja maksuton.

Vahva julkinen talous

Vahva julkinen talous mahdollistaa hyvinvointivaltion olemassaolon. Tarvitsemme panostuksia tuottavuuteen ja työllisyyteen. Työn tuottavuuden kasvaessa hyvinvoinnin tulee jakaantua koko kansalle, ei vain rikkaille. Hyvinvointivaltion tulee pitää huolta kansalaisistaan koko elinkaaren ajan ja mahdollistaa kouluttautuminen, terveydenhuolto sekä yleisturvaan perustuva sosiaaliturva. Tämä on mahdollista vastuullisen talous- ja työllisyyspolitiikan keinoin.

Hyvinvoinnin lisääminen myös liikunnan ja kulttuurin avulla

Tanssinopettajana tiedän miten tärkeää liikunta ja kulttuuri ovat kehon ja mielen hyvinvoinnille. Pääsy liikunta- ja kulttuuripalvelujen pariin tulisi olla edullista ja helppoa joka puolella Suomea, erityisesti lapsille ja nuorille. Olen poliittisissa tehtävissäni pitänyt esillä ennaltaehkäiseviä, matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja, joihin meidän tulee panostaa jatkossakin. Mielenterveyden ongelmat ovat merkittävä työkyvyttömyyttä aiheuttava tekijä, joten tarjotaan ihmisille apua ajoissa.