SDP:n Lindtman: ”Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule: ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle”

17.3.2023

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen esiintyminen Ilta-Sanomissa ei jättänyt enää mitään arvailujen varaan. Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historia oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa.

Siihen kuuluu miljardien leikkaukset terveys- ja vanhuspalveluiden rahoituksesta, yhteiskuntamme pienituloisiin kohdistetut sosiaaliturvaleikkaukset yhdistettynä suurituloisia hyödyttäviin veronalennuksiin.

Talousoikeistohallituksen maksumiehiksi joutuvat pienituloiset, sairaat ja palkansaajat heikkenevien palvelujen ja kutistuvan sosiaaliturvan muodossa. Ja kuten valtionvarainministeriön julkaisema menokartoitus osoittaa, tulilinjalla on myös eläkkeet, mikäli indeksit aiotaan laittaa miljardileikkuriin.

Ei ihme, että puolueen ajama ennennäkemätön leikkauslinja sai jopa puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtosen epäröimään ja peruuttelemaan 6 miljardin leikkausvaatimuksista, minkä jälkeen puheenjohtaja Orpo joutui ampumaan rivit suoriksi.

Ilmastotoimet, EU-politiikka tai maahanmuutto ei enää näytä nousevan minkäänlaiseksi talousoikeistohallituksen esteeksi.

Leikkausvimma on niin kova, että ryhmäpuheenjohtaja Mykkänen ei edes vaaleja malttaisi käydä. Viikkoa ennen ennakkoäänestystä suomalaisille kerrotaan keiden kaikkien pitää ”nöyrtyä” kokoomuksen tahtoon miljardileikkausten ja talousoikeistohallituksen aikaansaamiseksi.

Tämän kirkkaammaksi vaaliasetelma ei tule. Ainut vaihtoehto uudelle talousoikeistohallitukselle on, että SDP nousee vaalien ykköspaikalle.

Ensi viikosta lähtien suomalaisilla on uurnilla mahdollisuus valita, haluavatko he nöyrtyä talousoikeistohallituksen miljardileikkauksiin vai antaa tukensa tasapuoliselle ja vahvaa työllisyyttä korostavalle oikeudenmukaiselle linjalle, jossa kaikki pidetään mukana.

Jaa sosiaalisessa mediassa