SDP:n Lindtman: Purran takinkääntö on perussuomalainen palkansaajapetos

30.3.2023

Vain reilu kuukasi sitten Riikka Purran johtama perussuomalaiset antoi lupauksen suomalaiselle duunarille, että se on valmis parantamaan palkansaajien ostovoimaa poistamalla niin sanotut kiky-maksut palkansaajilta (https://vaalistaja.fi/tuplaliksan-sunnuntai-ja-kikyn-tulevaisuus-katso-mita-mielta-puolueet-ovat/).

– Kallistuvien hintojen kanssa kamppailevien palkansaajien kannalta lupaus on merkitykseltään suuri. Tähän mennessä palkansaajille siirrettyjä kiky-maksuista on kertynyt yli 11 miljardin summa. Keskituloisen palkansaajan työuran aikana kiky-maksuista kertyy laskennallisesti 40 000 euron potti, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman toteaa.

Keskiviikkona MTV:n pääministeritentissä puheenjohtaja Purra kuitenkin yllättäen ilmoitti, ettei puolue kannata palkansaajien ostovoiman vahvistamista maksuja siirtämällä.

– Vuonna 2015 puolue petti palkansaajat Sipilän hallituksessa, kun se ensin yritti leikata duunareiden sunnuntaikorvaukset ja sakottaa sairaslomasta. Kun tämä ei onnistunut, perussuomalaisten tuella hallitus leikkasi hoitajien lomarahat.

– Nyt hinku uuteen oikeistohallitukseen on niin kova, että takki kääntyi jo ennen vaaleja, Lindtman sanoo.

Yli 1,7 miljoonaa suomalaista on jo äänestänyt ennakkoon. Joukossa on satojatuhansia palkansaajia, jotka ovat antaneet äänensä siinä uskossa, että perussuomalaiset ovat valmiita parantamaan heidän ostovoimaansa.

Siksi ei ole liioiteltua sanoa, että Purran takinkääntö on perussuomalainen palkansaajapetos, joka hakee vertaistaan poliittisesta lähihistoriasta.

– Vaikka Timo Soinin puolueesta on enää rippeet jäljellä, yhdessä asiassa puolue ei ole muuttunut. Jos vastakkain on paikka oikeistohallituksessa ja suomalaisen duunarin etu, se on duunari joka saa mennä, Lindtman toteaa.

– Siksi nyt tärkeämpää kuin koskaan, että sunnuntaina palkansaajat antavat äänensä ehdokkaalle, joka on aidosti ja rohkeasti Sinun puolella!

Jaa sosiaalisessa mediassa