SDP:n Joona Räsänen: Hallitus on härskisti puolensa valinnut

21.9.2023

-Orpon hallitus ei kyllä jätä mitään paikkaa käyttämättä, missä voi asettua räikeästi palkansaajaa vastaan työnantajan puolelle, sanoo SDP:n kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaava Joona Räsänen. Työnantajille riittää kyllä aina ymmärrystä, mutta palkansaajille hallitus tarjoaa ennen kaikkea työehtojen heikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia.

Kuten pääministeri Orpo itsekin myöntää, toteuttaa hallitus budjetissaan työnantajille työttömyys­vakuutus­maksujen alennukset ensi vuonna kokonaisuudessaan, kun taas palkansaajat saavat ne vain osittain, kun merkittävä osuus leikkautuu verotuksen kiristyessä.

-Työttömyysvakuutusmaksuissa on tällä hetkellä alennusvaraa, koska Marinin hallituksen toimien ansiosta työllisyys on lähes ennätystasolla ja työllisyysrahaston puskurit ovat täynnä. Nämä rahat on kerätty aikanaan niin työnantajien kuin myös palkansaajien maksuista, Räsänen muistuttaa.

Nyt hallituksen aikeissa on antaa tästä hedelmät yrityksille, kun taas palkansaajien osuudesta ohjataan osa verotuksen kiristämisellä valtiolle. 

-Nyt herää kysymys, että aikooko hallitus jatkaa yksipuolista linjaansa myös tulevaisuudessa? Vaikeina aikoina tarvitaan yhdistävää politiikkaa, jossa kaikki pidetään mukana, eikä hallituksen tule itse lietsoa vastakkainasettelua työmarkkinoilla. Yhteistyö sekä sopiminen ovat olleet Suomen supervoimia, ja tämä olisi syytä hallituksen muistaa, Räsänen päättää.   

Jaa sosiaalisessa mediassa