SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar: Kansainvälisen yhteisön on YK:n johdolla vaadittava tulitaukoa, panttivankien vapauttamista ja avustuskuljetusten pääsyä Gazaan

25.10.2023

YK perustettiin vuonna 1945 tavoitteenaan luoda maailma, jossa ihmiset eläisivät tasavertaisina ja hyvinvoivina, ilman väkivallan ja sodan uhkaa. Hallitusten välisen järjestön tavoitteiksi asetettiin kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden, oikeudenmukaisuuden sekä ihmisoikeuksien edistäminen.

Tänäänkin sadat israelilaiset panttivangit odottavat vapautumista ennen kuin on liian myöhäistä. Gazalaiset siviilit odottavat vettä, ruokaa ja sähköä ennen kuin on liian myöhäistä. Kansainvälisen yhteisön on YK:n johdolla vaadittava tulitaukoa, panttivankien vapauttamista ja avustuskuljetusten pääsyä Gazaan. Viikonlopun aikana Gazaan pääsi yhteensä 34 kuorma-autoa, mutta YK:n arvion mukaan Gazan 2,4 miljoonaa asukasta tarvitsisivat päivittäin ainakin 100 kuorma-autollista apua selviytyäkseen. Me emme voi katsoa tätä järkyttävää kriisiä sivusta hiljaa.

Linkki alkuperäiseen julkaisuun

Jaa sosiaalisessa mediassa