SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: Kokoomuksen politiikalla luodaan hyvinvointia harvoille ja kurjuutta kaikille muille

7.2.2023

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kummastelee Petteri Orpon puheita siitä, että kokoomuksen tavoitteena on ”pelastaa pohjoismainen hyvinvointivaltio ja luoda kasvun kaava”. Puheet ovat esitysten kanssa valtavassa ristiriidassa.

”Tällä hetkellä tiedämme, että kokoomuksen kasvun kaava tarkoittaisi ansioturvan leikkauksia palkansaajille, indeksijäädytyksiä eläkkeisiin ja leikkauksia asumistukeen. Opintotukeenkin kokoomus esittää heikennyksiä. Eikö kokoomuksessa olla vieläkään opittu, ettei kasvua luoda kurjistamalla ja ostovoimaa heikentämällä”, kysyy varapuheenjohtaja Mäkynen.

SDP:n varapuheenjohtaja Mäkynen korostaa, että ylimitoitetut leikkaukset johtavat työttömyyden nousuun, kasvun tyrehtymiseen ja sitä kautta valtion velkaantumisen lisääntymiseen. 

”Kun tähän kokonaisuuteen lisätään erityisesti hyvätuloisia hyödyttävä miljardin veronkevennys ei ole vaikea arvata kenelle kokoomus on rakentamassa hyvinvointia ja kenet se unohtaa. Olisi rehellistä myöntää, että kokoomuksen hyvinvointivaltio ei ole tarkoitettu kaikille”, toteaa Mäkynen.

Kokoomus kertoi tänään, että jatkossa jokainen menolisäys otetaan säästönä jostain toisaalta. Samaan aikaan se vihjasi, että näin olisi pitänyt tehdä tälläkin hallituskaudella.. 

”Kun itseään talouspuolueeksi kutsuva kokoomus heittää tällaisia ehdotuksia, kuulisin mielelläni, mistä Petteri olisi leikannut tällä hallituskaudella, kun meidät yllätti maailmanlaajuinen pandemia ja Venäjä aloitti hyökkäyssodan Euroopassa”, kummastelee Mäkynen.

Kokoomus on tällä vaalikaudella tukenut lähes kaikkia menolisäyksiä, joilla on hoidettu akuutteja kriisejä, kuten koronaa ja sotaa Ukrainassa.

”Eduskunnassa on vaadittu vielä lisää tukieuroja näiden päälle”, Mäkynen muistuttaa. 

Mäkysen mukaan kokoomuksen puheet ja esitykset ovat niin ristiriitaisia, etteivät he voi uskoa omiin puheisiinsa edes itse. Hyvinvointivaltiolle on ainakin luvassa kylmää kyytiä kokoomuksen politiikan myötä.

Jaa sosiaalisessa mediassa