SDP:n Timo Suhonen: Orpo-Purra hallitus on tuhonnut ennätysnopeasti Marinin hallituksen ennätyskorkean työllisyyden

24.4.2024

Hallituksella on matkaa 100 000 uuden työllisen tavoitteeseensa jo 150 000 työllistä. Hallituksen pitäisi jo todeta ilmiselvä tosiasia: sen työllisyyspolitiikka ei toimi.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen tänään julkaisemien tietojen mukaan työllisten määrä on pudonnut viime vuoden maaliskuusta 52 000 henkilöllä. Työttömiä on puolestaan 60 000 enemmän, kuin Marinin hallituksen loppumetreillä. Nämä luvut ovat hälyttäviä ja kertovat hallituksen politiikan vääristä valinnoista.

– Hallitus on monin tavoin sörkkinyt työmarkkinoita ja vienyt härkäpäisesti eteenpäin yksipuolisia, työntekijän asemaa heikentäviä uudistuksia. Hallitus voi pitää vain itseään syypäänä pitkään kestäneisiin lakkoihin sekä mahdollisiin vaikeisiin työmarkkinaneuvotteluihin tulevina syksyinä, jatkaa Suhonen.

– On selvää, että hallituksen työllisyyspolitiikka ei toimi. Osa-aikatyön tekemisen vaikeuttaminen, työmatkavähennyksen poistaminen, aikuiskoulutustuen lakkautus sekä mittavat työpaikkoja vähentävät päätökset kehysriihessä eivät tule lukuja kaunistamaan – päinvastoin, lataa Suhonen.

– Lisäksi Työkanava Oy:n lakkauttaminen oli hölmö toimenpide. Yritys ei ollut kerennyt edes kunnolla aloittaa toimintaansa, ennen kuin se nyt vedetään alas. Moni osatyökykyinen olisi voinut hyötyä tästä toiminnasta, mutta tämäkin Marinin hallituksen työ heitettiin surutta romukoppaan, päättää Suhonen.

Jaa sosiaalisessa mediassa