SDP:n Taimela: Nyt otetaan iso askel osatyökykyisten työllisyyden edistämisessä

21.10.2021

SDP:n työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaryhmän vastaava, kansanedustaja Katja Taimela on hyvillään, että Suomessa käännetään uusi työvoimapolitiikan sivu, kun eduskunta sai tänään hallituksen esityksen Työkanava Oy:n perustamiseksi.

– Meillä on 60 000 osatyökykyistä ihmistä, jotka haluavat tehdä työtä ja samaan aikaan on aloja, joilla kärsitään työvoimapulasta. Siksi on hyvä, että nyt perustetaan uudenlainen reitti työelämään, jonka tähtäimenä on työllistyminen avoimille työmarkkinoille. Tästä on hyviä kokemuksia muista Pohjoismaista, sanoo Taimela.

– Yhtiön tarkoituksena on työllistää kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia osatyökykyisiä. Eli juuri heidän, joiden työnteon edellytyksiä ei aiemmilla toimilla ja palveluilla ole kyetty parantamaan. Vaikeimmassa asemassa ovat sellaiset henkilöt, joilla on vamma tai sairaus ja jotka ovat yli 55-vuotiaita ja joilla on matala koulutustaso, huomauttaa Taimela.

Tarkoituksena on, että Työkanavan toiminta laajenisi asteittain koko maahan ja että se hyödyntäisi olemassa olevia palveluja ja toimisi yhteistyössä muiden eri välityömarkkinatoimijoiden, kuten järjestöjen ja säätiöiden, kanssa.

– On erinomaista, että työssä kunnianhimoisen 75 prosentin työllisyysasteen saavuttamiseksi ei jätetä mitään keinoa käyttämättä. Siitä kiitos Sanna Marinin hallituksen päättäväiselle toiminnalle. On selvää, että jatkotoimenpiteitäkin tarvitaan, sillä ihmisten työllistyminen ja työmarkkinat ovat korona-ajan uudenlaisten haasteiden jälkeen jatkuvassa murroksessa.

– Työkanava Oy:n perustaminen on osana työkykyohjelman uudistuksia merkittävä askel. Yhdessä TE-palvelujen siirron kanssa kuntiin, pohjoismaisen työvoimapalvelumallin käyttöönotolla, palkkatuen uudistuksella, rekrytointitukikokeilulla ja jatkuvan oppimisen osaamiskeskuksella luodaan laaja-alaisesti perustaa, jossa ihmisiä tuetaan omalla yksilöllisellä polullaan työelämään, summaa Taimela.

Jaa sosiaalisessa mediassa