SDP:n Suhonen: Miksi perussuomalaiset laittoivat tikunnokkaan duunarit?

21.4.2024

SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen mielestä perussuomalaiset ovat osoittaneet täydellistä välinpitämättömyyttä ja ristiriitaisuutta työntekijöiden oikeuksien suhteen. Ennen vaaleja annetut lupaukset työntekijöiden oikeuksien turvaamisesta ovat osoittautuneet vain tyhjiksi sanoiksi.

– Perussuomalaisten toiminta kertoo heidän kyvyttömyydestään puolustaa suomalaisten työntekijöiden etuja. Vielä ennen vaaleja perussuomalaiset vakuuttivat haluavansa taata työntekijöille kanneoikeuden, pitää kiinni yleissitovista työehdoista ja lakko-oikeudesta. Hallitusvastuussa ollessaan toimet ovat olleet kuitenkin aivan täysin päinvastaisia, Suhonen jyrähtää.

Perussuomalaisten välinpitämättömyydestä kertoo myös se, miten ala-arvoisesti he puhuvat ammattiyhdistysliikkeestä. Suhosen mielestä ammattiyhdistysliikkeen kutsuminen mafiaksi kertoo kaiken perussuomalaisten arvostuksesta työntekijöitä kohtaan.

– Ammattiyhdistysliikkeen tärkein tehtävä on turvata työntekijöille inhimilliset oikeudet. Jokaisella työntekijälle tulee olla oikeus puolustaa omia oikeuksiaan ja vaatia parempaa kohtelua, jos siihen on tarvetta. Perussuomalaisten vihamielinen puhe ammattiyhdistysliikkeestä tiivistää hyvin sen, miten paljon heitä oikeasti kiinnostaa työntekijöiden oikeudet, Suhonen kiteyttää.

Suhonen ei voi olla pohtimatta sitä, millaista keppiä perussuomalaisilla on vielä luvassa työntekijöille.

– Työntekijöiden oikeuksien polkeminen jatkuu, kun perussuomalaiset eivät pidä kiinni lupauksistaan. Työntekijät ansaitsevat parempaa kuin tyhjiä sanoja ja valheellisia lupauksia. Herää kysymys, koskeeko seuraava petetty lupaus sunnuntaipalkan korvauksia? Perussuomalaiset ovat petollisella polulla, jossa sääliä ei tunneta, Suhonen toteaa lopuksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa