SDP:n Suhonen: Hallitus suojelee vain rikkaita muista piittaamatta

12.5.2024

Pääministeri Orpo lupasi, että keneltäkään ei vaadita kohtuuttomuuksia, mutta nyt hallitus ajaa 17 000 lasta köyhyyteen. Koulutuksen piti olla erityissuojeluksessa, mutta suojeluksessa ovat vain rikkaat ja kohtuuttomat yritystuet, SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen muistuttaa.

Hallitus lähettää 100 000 uutta ihmistä toimeentulotukiluukulle, tuhannet joutuvat muuttamaan kodeistaan asumistukileikkausten vuoksi ja ikäihmisiltä vähennetään hoivahenkilökuntaa. 

– Tilalle oikeistohallitus tarjoaa muutamaa senttiä halvempia oluttölkkejä. Samaan aikaan hallituksen erityissuojeluksessa olevat vuorineuvokset patistavat suomalaisia ottamaan itseään niskasta kiinni, Suhonen huomauttaa.

Hallitus on vakuuttanut, että kaikki laarit, jopa laarien pohjat, on käyty läpi, kun taloutta on yritetty tasapainottaa. Totuus on tästä kaukana. 

– Suomi velkaantuu kymmenen miljardin euron vuosivauhtia, mutta miljardien yritystuet jätettiin täysin rauhaan. Kaikista rikkaimmille kohdistuva listaamattomien yritysten huojennettu osinkoverokohtelu jäi täysin rauhaan, Suhonen päättää.

Jaa sosiaalisessa mediassa