SDP:n Pia Hiltunen: Rasismille ja väkivallalle ei tule olla tilaa yhteiskunnassamme

19.6.2024

Oululainen kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Pia Hiltunen (sd.) tuomitsee jyrkästi viimeaikaiset kotikaupunkiaan Oulua koskettaneet väkivallan teot. – Jokaisella tulee olla oikeus turvalliseen elämään.

Viimeisten viikkojen aikana Oulussa on tapahtunut useita väkivallan tekoja, joista kahden taustalla on uutisoitu olleen rasistinen motiivi. Kansanedustaja Hiltunen tuomitsee rasismin ja sanoo ettei sille ole tilaa yhteiskunnassamme.

– Nyt rasismi on muuttunut konkreettisiksi teoiksi brutaalin väkivallan muodossa, eikä se ole millään tavalla hyväksyttävää. On järkyttävää, että tällaista tapahtuu, Hiltunen sanoo. 

– Olen erityisen huolissani siitä, miten tämä vaikuttaa kansalaisten ja erityisesti lasten turvallisuuden tunteeseen. Kenenkään ei pitäisi tarvia pelätä liikkua Oulussa tai muuallakaan Suomessa. Jokaisella tulisi olla oikeus turvalliseen elämään, Hiltunen jatkaa. 

Rasismin lisäksi Hiltunen on huolissaan lisääntyvästä huumausaineiden käytöstä ja siihen liittyvästä väkivallasta, joka liittyy velkojen perintään tai välien selvittelyyn.

– Huumeiden käyttöön liittyvät väkivaltaiset teot ovat lisääntyneet. Ne ovat hyvin raakoja ja tekijät nuoria. Olen todella huolissani huumausainerikollisuuden kasvusta. Näen, että konkreettinen keino vähentää huumeiden käyttöön liittyvää väkivaltaa on kiristää huumausaineisiin liittyviä tuomioita. Lain tulee suojata kansalaisia paremmin, Hiltunen nostaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa