SDP:n Paula Werning: Sote-uudistus harppauksen lähempänä maalia

13.10.2020

Kansanedustaja Paula Werning (sd) on erittäin tyytyväinen, että hallitus pääsi perjantai-iltana sopuun sote-uudistuksen sisällöstä. Nyt esitys etenee arviointineuvoston käsittelyyn ja sen jälkeen koko lakikokonaisuuden sote-uudistuksen käsittely alkaa eduskunnassa joulukuun alkupuolella.

Hallitus ansaitsee suuret kiitokset uutterasta työstä sote-uudistuksen eteenpäin viemisestä.

 Niin ministerit kuin virkamiehetkin laittoivat itsensä likoon, eivätkä laskeneet työtunteja, kun valmistelivat kauan kaivatun sote-lainsäädännön kokonaisuuden, Werning muistuttaa.

Tämän uudistuksen myötä maakunnallisia sote-maakuntia tullaan kutsumaan jatkossa hyvinvointialueiksi. Tarkoituksena on, että hyvinvointialueilla yksityinen ja kolmas sektori olisivat täydentäviä palveluiden tuottajia, mutta vastuu on julkisella puolella.

 Koko valmistelun ajan on korostettu sitä, että ihmisille taataan palvelut ilman turhaa pompottelua, tehokkaasti ja ketterästi, Werning toteaa.

Savonlinnan seudun neljä kuntaa jäävät osaksi Etelä-Savoa hallituksen sote- ja maakuntauudistuksessa.

 Olen koko valmistelun ajan ollut sitä mieltä, että Etelä-Savon maakuntaa ei pidä lähteä pilkkomaan. Ja tämän olen useasti tuonut myös esille, Werning painottaa.

Kansanedustaja Werningin mukaan on tärkeää, että sote-uudistus etenee suunnitellusti ja kokonaisuus viedään maaliin päämäärätietoisesti ja hallitusti.

Jaa sosiaalisessa mediassa