SDP:n Kimmo Kiljunen: Orpon hallitus jatkaa kansalaisyhteiskunnan heikentämistä – nyt hampaissa on rauhantyö ja naisten oikeudet

25.5.2024

Vuoden pystyssä ollut Orpon hallitus on ehtinyt lyhyessä ajassa murentaa kansalaisyhteiskunnan perustuksia. Ideologinen heikentäminen on ilmeistä. Valtion budjettileikkaukset osuivat viimeisimpänä sosiaali- ja terveysalan järjestöihin, jotka tekevät merkittävää arjen työtä vaikeuksissa olevien ihmisten kanssa. Tällä viikolla ilmoitettiin, että ulkoministeriön valtionavut kansalaisjärjestöille tulevat leikkaantumaan käytännössä kokonaan.

– Tämä on katastrofaalista lukemattomille järjestöille, jotka ovat olennainen osa Suomen kansainvälistä yhteistyötä: avustukset lähtevät rauhantyötä, naisten oikeuksia ajavilta ja sota-alueilla työtä tekeviltä järjestöiltä. Tätä ei voi hyväksyä, sanoo ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen.

Suomi on tullut tunnetuksi rauhantyöstä ja sääntöpohjaisen maailmanjärjestyksen edistämisestä. Suomen uskottavuus on ollut jatkuvuudessa. Ideologinen leikkaaminen saa kysymään, onko hallitus muuttamassa Suomen profiilia.

– EU-vaaleissa äänestetään siitä, millä äänellä Suomen halutaan puhuvan Euroopan unionissa. Sosialidemokraateille annettu ääni ei takuuvarmasti edistä laitaoikeiston ja käpertyvää Eurooppaa ajavien voimien valtaanpääsyä, Kiljunen toteaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa