SDP:n Kim Berg: Perussuomalaiset petti sosiaali- ja terveydenhuollonpalvelut

20.4.2024

Riikka Purran perussuomalaisten vaalipetos jää mittakaavassaan historiaan, ennustaa SDP:n kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kim Berg.

– Perussuomalaiset ja Riikka Purra ovat vain vuodessa pettäneet kaikki lupauksensa suomalaisille. Alkaen bensan hinnasta ja päättyen lupauksiin siitä, että sotesta ei leikata, perussuomalaiset ovat valtaan päästyään myyneet kaikki periaatteensa. Äänestäjille tehdyt lupaukset ovat unohtuneet ministeriauton takapenkille, Kim Berg syyttää.

Berg pitää erityisen kuvaavana ministeri Juuson viimeaikaisia ulostuloja, jotka osoittavat, ettei vastuuministeri ole millään tavalla ollut puolustamassa omaa hallinnonalaansa Purran saksilta. Perussuomalaisten vahtivuorolla suomen sairaalaverkosta leikataan mm. lukuisia yöpäivystyksiä.

– Jopa perussuomalainen ministeri on itsekin ihmeissään, että sosiaali- ja terveydenhuoltoon iskee 100 miljoonan säästöt. Lääkkeeksi hän on ehdottanut esimerkiksi käypä hoito -suositusten poliittista kopelointia ja hätänumeroon soittamista, Berg ihmettelee.

Moni suomalainen on kehysriihipäätösten jälkeen joutunut hieromaan silmiään ja ihmettelemään, mitä tuli äänestettyä, sanoo Berg.

– Vielä ennen vaaleja Riikka Purra kertoi, että perussuomalaiset haluaa tehdä säästöjä suomalaisten kannalta toisarvoisista kohteista. Että säästökohteet eivät ole Suomessa, vaan jossain muualla. Nyt valtiovarainministeri Purran leikkuulaudalle on päätynyt niin vanhustenhoito, terveyskeskukset, lastensuojelu kuin maksuton koulutuskin. Täyskäännös on niin huima, että heikompaa alkaisi jo pyörryttää.

Hallitus vastaa opposition yhteiseen välikysymykseen sairaalaverkon alasajosta tulevalla viikolla. Berg on välikysymyksen 1. allekirjoittaja.

Jaa sosiaalisessa mediassa