SDP:n Helena Marttila: Yhteinen investointirahasto on toivottu avaus

25.3.2024

Ehdotus EU:n yhteisestä investointirahastosta on todella tervetullut. On päivänselvää, että nykytila on erittäin ongelmallinen ja haitallinen Suomen taloudelle, joka on pieni ja vientivetoinen, Helena Marttila sanoo.

– Nykyisen valtiontukipolitiikan ongelmat ovat keskusteluttaneet laajasti myös talousvaliokunnassa, mutta valitettavasti hallituksella ei edelleenkään näytä olevan B-suunnitelmaa sen varalta, että nykytila olisi tullut jäädäkseen. Investointirahasto on konkreettinen avaus, joka veisi tilannetta eteenpäin Suomelle suotuisaan suuntaan, talousvaliokunnan jäsen Helena Marttila sanoo.

– EU:n 2030-luvun ilmastopolitiikka päätetään tulevalla parlamenttikaudella. Myös EU:n budjetin ja tukimekanismien on vauhditettava vihreää siirtymää ja ohjata johdonmukaisesti kohti ilmastotavoitteita. Suomalaiset yritykset ovat vastuullisuuden edelläkävijöitä ja esimerkiksi kvantti- ja tekoälyteknologiassa koko maailman kärkeä. Olisi oikein, että tukipolitiikka suosisi edelläkävijyyttä, eikä esimerkiksi maantieteellistä sijaintia, Marttinen muistuttaa.

– EU:n toimintaympäristö on muuttunut radikaalisti ja todennäköisesti pitkäaikaisesti pandemian ja sodan myötä. Myös yritysten toimintaympäristö on muuttumassa enemmän kuin vuosikymmeniin, ja meneillään olevan muutos tuo aivan varmasti suomalaisille yrityksille paljon mahdollisuuksia. Suomen on tehtävä aktiivista vaikuttamistyötä, jotta yrityksemme voivat pärjätä kilpailuissa ja investointirahasto on toivottua aloitteellisuutta. Vahvempi EU on Suomen tavoite ja ehdottomasti kansallinen etumme. Nyt ei todellakaan ole aika käpertyä sisäänpäin ja vain toivoa parasta, Marttila päättää.

Jaa sosiaalisessa mediassa