Kansanedustaja Mäkisalo-Ropponen: Koronaepidemia on osoittanut järjestöjen tärkeän roolin

4.6.2020

– Koronaepidemian ja sen vuoksi käyttöönotettujen rajoitustoimien myötä yhteiskuntaan on syntynyt paljon hoivavelkaa, jonka maksamiseen tulisi löytää nyt resursseja. Jos sitä ei hoideta, kustannukset kasvavat entisestään, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd).

Tämä velka olisi vielä suurempi, elleivät kolmas sektori ja järjestöt olisivat ottaneet niin nopeasti vahvaa roolia tilanteessa. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestöt muodostavat meillä julkisille toimijoille merkittävän yhteistyökumppanin ja julkisia palveluita täydentävän tahon.

– Olen läheltä seurannut useiden eri yhdistysten toimintaa ja haluan näin julkisesti kiittää koko järjestökenttää siitä arvokkaasta työstä mitä epidemian aikana on tehty. Monissa yhdistyksissä esimerkiksi käynnistyi nopeasti netin kautta, puhelimitse ja jopa kirjeiden kirjoittamisen muodossa apua tarvitsevien tukitoiminta, Mäkisalo-Ropponen kiittää.

Järjestöt olivat eri puolilla Suomea toteuttamassa myös ruokakuljetusten järjestämistä ja muuta apua. Kolmannen sektorin järjestöt osoittivat jälleen kerran voimansa ja vahvuutensa.

Hallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus etenee vahvasti koronauutisoinnin varjossa ja sen tavoitteiden toteutuminen edellyttää myös järjestöjen aktiivisen roolin tunnistamista ja sidoksen vahvistamista.

– Toivottavasti järjestöjen ja kolmannen sektorin arvokasta työtä jatkossakin tuetaan myös taloudellisesti. Ilman järjestöjä sote-uudistuskaan ei voi onnistua, Mäkisalo-Ropponen muistuttaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa