EU-asiantuntija SDP:n eurovaaliehdokkaaksi: Pekka Shemeikka haluaa kansallisen ja eurooppalaisen identiteetin tukevan toisiaan

28.3.2019

SDP:n puoluehallitus nimesi puolueen eurovaaliehdokkaaksi helsinkiläisen Pekka Shemeikan (56). Shemeikalla on vaikuttava kolmen vuosikymmenen ura diplomaattina ja asiantuntijana ulkoministeriössä. Hänestä Eurooppa elää nyt kohtalonhetkiään.

– EU on ollut jo vuosia henkisesti puolustuskannalla. Brexit, ilmastonmuutos ja globalisaatio ovat haasteita, joista emme selviä ilmaneurooppalaisen yhteishengen vahvistamista. Yhteisen eurooppalaisen tunteen puute on jättänyt populismille tilaa. Myönteiselle eurooppalaiselle vaihtoehdolle on poliittinen tilaus, Shemeikka painottaa.

– Minulla oli tilaisuus toimia ulkoministeriön virkamiehenä Brysselissä 2000-luvun alusta vuosien ajan. Tunnen Euroopan parlamentin seitsemän vuoden ajalta kuin omat taskuni. Verkottuminen on vahvuuteni. EU:n instituutiot, jäsenvaltiot ja kansalaiset tarvitsevat uutta tiiviimpää vuoropuhelua, Shemeikka linjaa.

Puoluesihteeri Antton Rönnholm iloitsee Shemeikan ehdokkuudesta.

– Shemeikan asiantuntemus ja vahva kokemus tekevät hänestä loistavan eurovaaliehdokkaan. Viimeksi Shemeikka on toiminut Kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtajana Arktisessa neuvostossa. Hän korostaa, että kansallisuus ja eurooppalaisuus eivät kilpaile keskenään, vaan ne täydentävät toisiaan. Pekan kaltaista EU-asiantuntijaa tarvitaan Euroopan parlamenttiin, puoluesihteeri Antton Rönnholm toteaa.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa