Mikko Salmi

viestintäjohtaja, pastori
Ikä: 48
Kunta: Oulu
Vaalipiiri: Oulu
35

Olen 47-vuotias kolmen teini-ikäisen nuoren isä. Koulutukseltani olen teologian maisteri ja työskentelen Oulun kaupungin viestintäjohtajana. Haen kansanedustajaksi nyt toista kertaa. Ensiyrittämällä sain jo yli 3000 ääntä. Nyt on revanssin paikka.
Poliittinen urani käynnistyi vuonna 2012, jolloin minut valittiin Oulun kaupunginvaltuustoon ja -hallitukseen. Vuonna 2017 pyrin SDP:n puoluesihteeriksi. Vuosina 2015-2019 toimin SDP:n pää-äänenkannattajan Demokraatin päätoimittajana ennen kuin siirryin nykyiseen tehtävääni Oulun kaupungin viestintäjohtajaksi.
Olen katsonut yhteiskuntaa papin, poliitikon, journalistin ja johtavan viranhaltijan silmin. Uskon, että laaja yhteiskunnallinen näkökulma antaa erinomaiset valmiudet kansanedustajan tehtävään. Haluan Suomelle töihin. Sinä päätät!

Minulle tärkeää

Luottamus

Tarvitsemme yhteiskuntaamme asennekulttuurin ilmastonmuutoksen, jossa valittaminen vaihtuu välittämiseksi. Suomi selviää vaikeina aikoina vain yhteen hiileen puhaltamalla. Koronan jälkimainingeissa yhteiskuntamme suorastaan huutaa uudenlaista yhteisöllistä kulttuuria, jossa ihmiset kunnioittavat ja arvostavat toisiaan. Sitä paitsi yhteiskunnat, joissa ihmiset luottavat toisiinsa ovat kaikkein kilpailukykyisimpiä.

Toimeentulo

Ei vaadi kovinkaan suurta rohkeutta tehdä leikkauksia hädänalaisilta ihmisiltä. Paljon suurempaa rohkeutta vaatii tehdä päätöksiä, jossa vaikeista ajoista huolimatta huolimatta pidetään kaikista huolta.

Pohjoinen

Tarvitsemme tulevaan hallitusohjelmaan oman Pohjoisen ohjelman. Pohjoinen ei ole Suomelle vain pakollinen kuluerä, vaan todellinen luonnonvarojen, teollisuuden, kulttuurin ja matkailun keidas, joka tuo elinvoimaa koko Suomelle. Jotta Pohjoinen Suomi voisi kukoistaa, tarvitsemme hyvät kulkuyhteydet, laadukkaan koulutusjärjestelmän sekä riittävästi panostuksia tutkimukseen ja investointeihin.