Tuula Ala-Aho

sairaanhoitaja (AMK), opiskelija
Ikä: 60
Kunta: Oulu
Vaalipiiri: Oulu
20

Olen Oululainen sairaanhoitaja (AMK) ja työsuojeluvaravaltuutettu ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen (Pohde) aluevaltuutettu. Perheeseeni kuuluvat neljä jo aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi ja perheen lisäksi vapaa-aikaani vietän laulamisen, liikunnan, luonnossa liikkumisen ja kulttuurin parissa. Toimin myös Pohteen Yksilöasiainjaostossa ja Oulun seudun ympäristötoimi-liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä ja Suomen MS-hoitajissa. Olen toimelias, utelias ja tekijä ja minussa on hipaus kehittäjää ja ripaus ratkaisijaa.

Minulle tärkeää

Oikeudenmukaisuus

Jokaiselle ihmiselle Suomessa tulee taata inhimilliset olosuhteet, yhdenvertaiset mahdollisuudet asumiseen, terveelliseen ravintoon, terveydenhuoltoon, koulutukseen, työhön ja toimeentuloon.

Tasa-arvo

Jokainen on yhtä arvokas ihmisenä ja tasa-arvon edistäminen riippumatta sukupuolesta, iästä, koulutustaustasta, varallisuudesta tai muista henkilökohtaisista asioista ja ominaisuuksista on tulevaisuudessa Suomessa tärkeää ja eriarvoisuutta lisääviä tekijöitä täytyy poistaa yhteiskunnassa.

Vapaus

Sanan-, mielipiteen- ja toiminnanvapauden varmistaminen tulevaisuuden Suomessa on tärkeää ja näitä asioita täytyy turvata yhdenvertaisilla peruspalveluilla, koulutuksella ja lainsäädännöllä ja vapautta rajoittavia tekijöitä täytyy ennalta ehkäistä ja poistaa.