Kvarnström (SDP): Stamväg 51 blir äntligen säkrare med belysning

11.12.2020

Riksdagsledamot Johan Kvarnström (SDP) ser finansieringen för belysning på stamväg 51 mellan Karis och Ingå som en viktig satsning på trafiksäkerheten i Västnyland. Även beslutet om att förbättra Fagerviksvägen välkomnar han varmt.

Idag offentliggjordes regeringens detaljerade komplettering av budgetpropositionen. I kompletteringen finns viktiga tilläggsresurser till olika typer av organisationer och en rad olika infrastruktursatsningar. Västnyländska riksdagsledamoten Johan Kvarnström (SDP) är speciellt nöjda över regeringens satsningar på belysning på stamväg 51 och förbättring av Fagerviksvägen, på sträckan mellan Barösundsvägen och Hamnvägen.

– På sikt behöver hela stamväg 51 belysning. Nu förverkligas det för en halv miljon euro på den viktiga sträckan mellan Karis och Ingå. Det råder älgvarning på hela sträckan som nu alltså blir betydligt säkrare. Alla vi som använder stamväg 51 vet hur mycket tyngre och otryggare det är att köra på sträckorna utan belysning. Nu tänds en betydande del och det är en väldigt bra början, säger Kvarnström.

Han hoppas att förverkligandet av vägbelysningen synkroniseras med projektet Route 51 som strävar efter ett intelligent väg-ekosystem från Kyrkslätt till Hangö.

– Ingå kommun ska ha en stor eloge för sitt nytänkande och proaktiva grepp som tagit fram detta projekt som i sin tur har en positiv inverkan på statliga satsningar på trafiken här, säger Kvarnström.

Han gläds också åt faktumet att Fagerviksvägen förbättras för 700 000 euro.

– Vägen är viktig både för ortsbor och för turismen. Den är i så dåligt skick att turister på motorcykel har börjat undvika den, vilket är illa för regionens livskraft. Satsningen kommer i grevens tid och är en fin julklapp till Ingå och Raseborg, säger Johan Kvarnström.

Dela på sociala medier