Merja Suominen

Toiminnanjohtaja
Ålder: 70
Kommun: Helsinki
Stadsdel: Oulunkylä
933

Tehdään Helsingistä ikäystävällinen kaupunki! Haluan mahdollistaa, että ikäihmisten tarpeet huomioidaan paremmin ja heille on tarjolla tukea, apua ja hoivaa oikeaan aikaan. Ennaltaehkäisevää toiminta on avainasemassa, lisätään panoksia sinne. Senioreiden hyvinvointi ei ole tärkeää vain inhimillisestä näkökulmasta, vaan se tukee koko Helsingin elinvoimaisuutta. Omaishoitajat ja perheenjäsenet kantavat suurta hoitotaakkaa - tehdään heidän työnsä näkyväksi ja tuetaan sitä. Kannatellaan toisiamme, syödään yhdessä ja tarjotaan koulujen jäännösruokaa edullisesti sitä tarvitseville. Näin säästetään myös ympäristöä.
Olen edistänyt ikäihmisten asioita eri järjestöissä kohta 30 vuotta, nyt toiminnanjohtajana ikäihmisten ravitsemukseen keskittyvässä Gery ry:ssä. Olen ravitsemustieteen dosentti Helsingin yliopistossa ja väittelin tohtoriksi vuonna 2007. Harrastan kuntosaliharjoittelua, pyöräilyä ja lukemista. Asun Oulunkylässä ja minulla on yksi aikuinen lapsi.

Viktigt för mig

Ikäihmisten terveys ja hyvinvointi

Kotona asuvat ikäihmiset ja kotihoidon asiat ovat keskeisiä asioita ikääntyneiden terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Hoivapaikkojen oikea-aikainen riittävyys tulee turvata kaikille tarvitseville. Ennaltaehkäisevä työ ikääntyvien toimintakyvyn ja aivoterveyden edistämisessä on tärkeää. Jokainen ihminen on mielestäni arvokas ja tarvitsee tukea haasteissaan. Yksin ei kukaan pärjää. Ikäihmisten tekemä työ omaishoitajina ja isovanhempina on tehtävä näkyväksi ja ymmärrettävä sen arvo.

Mielenterveydestä ja yksinäisyydestä huolehtiminen

Yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisy on koko Helsingin etu. Nuorten työttömien tukeminen ja ikäsyrjinnän vähentäminen luovat tasa-arvoisempaa työelämää. Pienituloisten, hoito- ja palvelualojen työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen sekä työssäjaksamisen tukeminen vahvistavat koko yhteiskuntaa. Jäännösruoan hyödyntäminen ja yhteisöllinen ruokailu edistävät sekä luonnon että helsinkiläisten hyvinvointia.

Kahtiajaon vähentäminen ja ymmärryksen lisääminen

Yhteiskunnassa tarvitaan kovien arvojen rinnalle lempeämpää suhtautumista ihmisten vaikeuksiin. Se ei aina vaadi rahaa, vaan asennemuutosta ja aitoa välittämistä. Sote-alalla vaikuttavuuden arviointi auttaa osoittamaan, miten inhimilliset teot ja oikeat panostukset tuovat sekä säästöjä että parempaa hyvinvointia koko yhteisölle.