Arja Ripatti
Olen syntyperäinen nurmijärveläinen, asun omakotitalossa Rajamäessä. Minulla on 3 lasta ja kahdeksan lastenlasta.
Suurimman osan työuraani toimin ammatillisena aikuiskouluttajana sosiaali- ja terveystoimialalla ammatillisessa aikuiskoulutuskeskuksessa Helsingissä. Tällä hetkellä olen aktiivinen eläkeläinen. Olen toiminut kunnanhallituksen ja sosiaalilautakunnan varajäsenenä sekä sivistyslautakunnan jäsenenä. Toimin pitkään Nurmijärven Työterveysliikelaitoksen hallituksen puheenjohtajana sekä uudessa perustetussa Keski Uudenmaan työterveys Oy:n sekä Uudenmaan työterveys Oy:n hallituksessa. Tällä hetkellä olen sivistyslautakunnan varajäsen sekä Keudan hallituksen varajäsen.
Vapaa-aikaani vietän kotona lähinnä lukien ja puutarhaa hoitaen. Toimin nyt äitini (99 v) tukihenkilönä ja edunvalvojana, samoin kehitysvammaisen sisareni edunvalvojana.
Muita vapaa-ajan harrastuksia on toimia vapaaehtoistyössä useissa paikallisissa yhdistyksissä. Mottoni: Vierivä kivi ei sammaloidu.
Viktigt för mig
Kuntaa pitää kehittää kokonaisuutena pitkäjänteisesti, tavoitteellisesti ja ennakoiden.
Nurmijärvi on elinvoimainen kunta, houkutteleva monenlaisille uusille yrityksille ja asukkaille. Haluan edistää sitä, että nurmijärveläisillä on aito mahdollisuus osallistua heitä koskeviin asioihin. Haluan edistää dialogia monien tahojen kesken ja olla vahvistamassa osallisuutta lisääviä toimintamalleja. Tukemalla järjestöjä myös saadaan taloudellisesti hyvinvointia monin verroin takaisin. Hyvän tieverkoston ja toimivan julkisen liikenteen kehittäminen on mielestäni myös tärkeä kehityskohde.
Hyvät eväät elämään tukemalla perheiden, lasten ja nuorten hyvinvointia.
Turvallisuutta perheille, lapsille ja nuorille vahvistaa opintopolku varhaiskasvatuksesta toisen asteen koulutukseen. Se edellyttää kouluille tarpeenmukaisia moniammatillisia tiimejä, jotta voidaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa tukea lapsia ja nuoria oppimisesta selviytymisessä ja muissa ongelmissa.
Erityislasten ja –nuorten kohdalla on luotava henkilökohtaisia oppimispolkuja. Hyviin eväisiin kuuluu myös huolehtia monipuolisista ja saavutettavista harrastusmahdollisuuksista.
Ikääntyneet ja vammaiset ansaitsevat arvokkaan vanhenemisen ja tuen asianmukaiseen hoivaan asumiseen ja toimeentuloon.
Ikääntyneiden ja vammaisten asumis- ja liikkumismahdollisuuksia on kehitettävä turvallisiksi. Huomioidaan esteettömyys jo suunnitteluvaiheessa. Pidän tärkeänä, että nurmijärveläiset sijoitetaan oman paikkakunnan hoivapalvelujen piiriin. Ikääntyneet eivät saa jäädä yksin, vaan kohtaamispaikkoja ja päivätoimintaa on kehitettävä.
Vaikka digitaaliset palvelut yleistyvät, mielestäni jokaisella tulee olla oikeus ja mahdollisuus hoitaa omat asiansa digitaidoista riippumatta!