
Olen 50-vuotias sairaanhoitaja, mutta vuodesta 2020 olen työskennellyt Tehyssä järjestöasiantuntijana. Sitä ennen toimin HUS:ssa 6 vuoden ajan päätoimisena pääluottamusmiehenä.
Asun itäisessä Helsingissä Mellunkylän alueella Kivikossa. Minulla on kaksi jo aikuista lasta, ja esikoiseni kanssa asuva suomenlapinkoira Ronja. Kotini jaan avopuolisoni kanssa.
Päättyvän valtuustokauden olen toiminut varavaltuutettuna ja kaupunkiympäristölautakunnan varajäsenenä. Tällä hetkellä olen myös SDP Helsingin valtuustoryhmän 2. varapuheenjohtaja.
Päättyvällä kaudella olen päässyt vaikuttamaan Helsingin asioihin niin lautakunta- kuin valtuustotyöskentelyn kautta. Kauden yksi kohokohtiani on onnistuminen budjettineuvotteluissa, jonka ansiosta Helsingissä terveyskeskusmaksuja ei otettu käyttöön, hoitotakuu pidettiin 14 päivässä ja hoitajamitoitus säilytettiin ennallaan.
Olen aktiivinen ja perehdyn asioihin. Minusta SDP saisi Helsinkiin aktiivisen ja sitoutuneen kaupunginvaltuutetun.
Viktigt för mig
Laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut saatavilla kaikille
Helsingin sote-palvelujen tulee olla hyvin resursoituja ja asukkaille saatavilla. Hoitoon pääsystä tulee huolehtia eikä terveyskeskusmaksuja pidä ottaa käyttöön. Helsingin on myös osaltaan tehtävä työtä sen puolesta, että HUSin erikoissairaanhoidon palvelut toimivat. Ympärivuorokautisen asumisen paikkoja tulee olla riittävästi, jotta ikääntyneet ja muut palvelun tarpeessa olevat voivat elää turvallisesti.
Pidän tärkeänä, että sote-palvelut tuotetaan pääosin kaupungin omana toimintana.
Helsingin oltava hyvä työnantaja
Helsingin tulisi olla esimerkillinen työnantaja. Kaupungin henkilöstöstä on pidettävä huolta huolehtimalla riittävästä henkilöstömäärästä ja työoloista, jotta henkilöstöllä on hyvät edellytykset tehdä työnsä laadukkaasti. Huolehtimalla kilpailukykyisestä palkkauksesta, hyvistä henkilöstöeduista ja hyvästä johtamisesta kaikilla tasoilla Helsinki voi kasvattaa veto- ja pitovoimaansa työnantajana. Henkilöstö on nähtävä voimavarana.
Lähiluontoa kaikille
Helsingin kasvupaine lisää tasapainottelua rakentamisen ja luonnon välillä. Pidän tärkeänä, että lähiluonnosta pidetään kiinni entistä paremmin. Luonnolla on tutkitusti erittäin positiivisia terveysvaikutuksia. Siksi jokaisella kaupunkilaisella tulisi olla lyhyt matka lähiluontoon. Helsingin on osaltaan huolehdittava siitä, että kaupunkilaisilla on mahdollisuus nauttia metsistä, puistoista, niityistä ja meren läheisyydestä. Kaupungin alueen luonnon monimuotoisuudesta tulee huolehtia.