Sirpa Nurkkala-Kilpiäinen

Olen 68-v reilu vuosi sitten varhaiskasvatuksesta eläköitynyt lastenhoitaja. Perheeseeni kuuluu aviomies, 2 aikuista poikaa puolisoineen ja 4 lapsenlasta.
Rakastan "kulttuuria" kaikissa muodoissaan ( teatteri, elokuvat, musiikki, kuvataide ym ym ).
Luottamustehtäviin minua ajaa aito halu olla omalta osaltani tekemässä kunnastamme entistä parempaa paikkaa olla ja elää.
Tällä hetkellä olen jäsen Lprn kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa sekä varajäsen Etelä-Karjalan Jätehuollon hallituksessa .Lisäksi minulla on useita luottamustoimia Lprn seurakuntayhtymässä. Samoin olen jäsen Lauritsalan Työväenyhdistyksen johtokunnassa sekä Lauritsala-seuran johtokunnassa.
Olen kokenut eri luottamustehtäväni erittäin palkitsevina ja mielenkiintoisina ja niinpä haluan vielä kerran antaa kaiken tarmoni ja jaksamiseni yhteisten asioitten hoitamiseen jos niin halutaan. On ollut hienoa nähdä että yksikin ihminen voi vaikuttaa jos tahtoa ja tarmoa löytyy.
Important to me
VARHAISKASVATUS JA KOULUT PIENIIN YKSIKÖIHIN
Ei voi olla oikein että varhaiskasvatusikäiset sullotaan monen sadan lapsen laitoksiin jossa kenelläkään ei ole hyvä olla _ ei lapsilla eikä henkilökunnalla. Sama koskee kouluja, joissa pahat järjestyshäiriöt ovat arkipäivää ainoastaan sen takia ettei noita monen sadan lapsen ja nuoren henkilömääriä mikään opettaja- ja kuraattorimäärä kykene hallitsemaan. Tarvitsemme takaisin kohtuullisen kokoiset koulut ja päiväkodit sopivan matkan päässä kodeista.
Lapset eivät saa olla pelkkä kustannuserä !
MATALAN KYNNYKSEN HARRASTEET KAIKILLE LAPSILLE JA NUORILLE
Kunnan on voitava tarjota kaikille kuntansa lapsille ja nuorille harrasteita jotka eivät riipu perheen tulo-tai varallisuustasosta. Tässä tulee vahvasti mukaan myös "kolmas sektori", jonka kanssa kunnan on voitava tehdä yhteistyötä lasten ja nuorten parhaaksi. Esim kunta voi antaa koulutustukea harrastekerhojen ohjaajille.
Tätä työtä toki nykyisellään tehdäänkin jo.
KULTTUURI KAIKKIEN KUNTALAISTEN SAATAVILLE
Kaikkien kuntalaisten tulotasoon katsomatta tulee päästä esim kaupunginteatterimme tuotantoja katsomaan hyvin, hyvin huokeiden ja jopa ilmaisten lippujen avulla ( esim työttömät, sairaseläkeläiset - kaikki ne, joiden tulot eivät kertakaikkiaan riitä normaaliin lipun hintaan). Samoin erilaisten, käyttäjille ilmaisten harrastekerhojen määrää tulee lisätä. Onnistuessaan tämä näkyy suorina säästöinä mielenterveyspalveluissa ja niiden tarpeen vähenemisenä.