Sirkka Mäkelä

Olen 49 vuotias 4-lapsen äiti Seinäjoelta, lapset ovat iältään 14-23 vuotiaita. Toimin kotihoidon päällikkönä Seinäjoella Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Koulutukseltani olen tietojenkäsittelyn tradenomi AMK(2005), geronomi AMK(2018) ja ikääntymisen asiantuntija YAMK(2024). Olen opiskellut aikuisena aikuiskoulutusrahalla geronomiksi työskenneltyäni sitä ennen elintarviketeollisuudessa pakkaajana. YAMK-opintoni toteutin kokonaan työn ohessa. Uskon elinikäiseen oppimiseen. Olen toiminut yksityisellä sektorilla kotihoidossa ja kaupungilla ikäihmisten asiakasohjaajana. Nykyinen työni on lähiesihenkilönä toimimista kotihoidossa ja vastuullani on myös yhteisöllisen asumisen yksikkö. Minulla on laaja tietämys sotealalta. Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, tasa-arvoisuus ja avoimuus.
Important to me
Seinäjoki-Ikäystävällinen kaupunki
Minulle on tärkeää, että Seinäjoki on tulevaisuudessa ikäystävällinen kaupunki. Ikäystävällisyys tulee huomioida niin terveys- ja sosiaalipalveluissa, asumisessa ja kaikessa palvelutarjonnassa. Ikäystävällisyys tarkoittaa kaiken ikäisille palveluita, joissa on huomioitu saavutettavuus, esteettömyys ja osallisuus. Yhteisöllistä asumista tulisi lisätä. Samalla säästäen kotiin tuotettavien palveluiden kustannuksia, kun ikääntyneet asuvat yhteisöllisesti, palveluiden lähellä.
Ennaltaehkäisyä ei saa unohtaa
Haluan puhua ennaltaehkäisyn puolesta sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa, että myös varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Mielestäni on ehdottoman tärkeä lisätä ja vahvistaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä kaikilla osa-alueilla. Ennaltaehkäisy on sijoitus tulevaisuuteen, joka maksaa itsensä takaisin kokonaisvaltaisena hyvinvointina. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on meidän kaikkien asia. Erityisesti lasten ja nuorten suhteen ennaltaehkäisevät toimet luovat tulevaisuuden säästöjä.
Kulttuuri kuuluu kaikille
Kulttuuri kuuluu kaikille. Vauvasta vaariin. Meillä Seinäjoella on hyvät puitteet kulttuurin kokemiselle, näkemiselle ja luomiselle. Toivottavasti pidämme myös jatkossa huolta siitä, että tulotasosta riippumatta meillä on mahdollisuus käyttää kulttuuripalveluita. Kulttuuri lisää tutkitusti hyvinvointia ja se on meidän kaikkien asia. Lasten harrastustoimintaan tulisi panostaa ja siihen, että jokaisella lapsella tai nuorella olisi edes yksi harrastus.