
Olen vahvan hyvinvointiyhteiskunnan puolestapuhuja. Työskentelen kaupunkiorganisaatiossa arkkitehtina ja laadin asemakaavoja, joten ominta osaamistani ovat kaavoitukseen ja rakentamiseen liittyvät kysymykset. Työni on erittäin motivoivaa, sillä voin vaikuttaa lähiympäristön toiminnallisuuteen ja esteettisyyteen. Siviilissä olen puoliso, äiti kolmelle lapselle ja mummi viidelle lapsenlapselle.
Hyvinvointiyhteiskunnan merkitys korostuu, kun elämme haasteellisia aikoja valtiontalouden, maailmanpolitiikan ja vihreän siirtymän osalta. Sen tarkoitus on silloin luoda turvaa, työtä ja tulevaisuudenuskoa.
Suomi on vielä toistaiseksi maailman onnellisin maa. Professori Juho Saari arvioi, että se johtuu tasa-arvoisesta yhteiskunnasta, jossa hyvinvointivaltio ja elinkeinoelämä ovat löytäneet poikkeuksellisen yhteisen sävelen (HS 23.2.2025). Meidän pitää jatkaa samalla linjalla ja sitoutua vahvasti myös kestävään kehitykseen, jotta voimme periyttää toimivan ekosysteemin tuleville sukupolville.
Important to me
Sivistys on välittämistä
Empatia on kykyä ymmärtää, ettei kaikilla ole samanlaiset lähtökohdat elämässä. Haluan turvata yhteiskunnan palvelut jokaiselle niitä tarvitsevalle, erityisesti heikommassa asemassa oleville ja ikääntyville. Tämä tarkoittaa terveyspalvelujen saatavuuden ja sosiaalisen tuen ylläpitämistä sekä uusien ja yhteisöllisten asumismuotojen kehittämistä ikääntyville.
Panostetaan kouluun ja kulttuuriin
Itsenäinen ajattelu ja ymmärrys kehittyvät oppimisen kautta. Laadukas opetus edellyttää hyviä oppimisympäristöjä ja riittävän pieniä ryhmiä. Opettajien ja oppilaiden jaksamisesta pitää huolehtia. Meidän pitää satsata kouluihin, lapsiin ja nuoriin, sillä se tukee meidän kaikkien hyvinvointia ja tasa-arvoa. Kulttuuria kannattaa tukea siksi, että se edistää yhteisöllisyyttä, kehittää luovuutta ja tuo iloa. Kulttuuriala synnyttää työpaikkoja, luo vetovoimaa ja tukee kuntataloutta.
Edistetään kestävää kehitystä
Meidän pitää toimia aktiivisesti ilmastonmuutoksen torjumiseksi, jotta voimme jättää toimivan ekosysteemin tuleville sukupolville. Uudisrakentaminen kuluttaa paljon luonnonvaroja ja aiheuttaa merkittäviä hiilidioksidipäästöjä. Kaupungin tulisi siksi uudisrakentamisen ohella aktiivisesti peruskorjata vanhoja kiinteistöjään, sillä se on esteettisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävä tapa toimia. Sekä luonnon että rakennetun kulttuuriympäristön vaaliminen on sivistystä.