Minni Kuisma

ohjaamon ohjaaja, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja
Age: 43
Municipality: Kotka
202

Olen 43-vuotias kotkalainen nainen, jolla on ollut mielipiteitä lapsesta asti. Olen ollut jo yläasteella mukana oppilaskuntatoiminnassa. Toiminut partiossa lippukunnanjohtajana (paikallisyhdistyksen puheenjohtaja) sekä piirihallituksen jäsenenä. Tällä hetkellä vakituinen työni on Ohjaamo Kotkan ohjaajana, jossa autan nuoria erilaisissa elämän tilanteissa. Olen myös työskennellyt työurani aikana Pyhtäällä vs. nuoriso- ja liikuntasihteerinä sekä vastaanottokeskuksen ohjaajana.

Tällä hetkellä olen Kotkan kasvatus-ja koulutuslautakunnan jäsen ja Kotkan asuntojen hallituksen varapuheenjohtaja. Olen myös Länsi-Kotkan Sos.dem Työväenyhdistyksen puheenjohtaja. Tällä hetkellä toimin toimin Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana ja kirkkovaltuutettuna. Olen myös toista kautta maallikkojäsenenä kirkolliskokouksessa, jossa olen myös hallintovaliokunnan varapuheenjohtaja.

Important to me

Erityislasten ja heidän perheiden huomioiminen sekä palveluiden saatavuus lapsiperheille

Minulle ovat tärkeitä erityislasten palvelut sekä nepsy-lasten ja nuorten palvelut. On myös tärkeää panostaa nuorten mielenterveyspalveluihin, sillä se ehkäisee syrjäytymistä ja työkyvyttömyyseläkkeelle joutumista. Lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut on myös varmistettava: neuvola tarpeeksi lähelle ja apu matalalla kynnyksellä perheille vaikeina hetkinä.

Matalan kynnyksen palvelut ja harrastus- sekä järjestötoiminta

Minulle on tärkeää, että jokaista nuorta autetaan, vaikka ei menisi putkeen. Huolehtia, että jatkossakin on riittävät resurssit etsivälle nuorisotyölle, nuorten työpajatoiminnalle sekä matalan kynnyksen palvelupisteille, Ohjaamoille tai vastaaville. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa tuetaan esim. ylläpitämällä ”Harrastamisen Suomen mallia”, jotta kaikilla on mahdollisuus harrastaa. Harrastamista tukee myös se, että järjestöille on paikkoja toimia ja alle 18-v. liikuntavuorojen maksuttomuus.

Digipalveluita kehitetään huomioiden nekin ryhmät, jotka eivät digipalveluita pysty tai voi hyödyntää

Digipalveluita pitää edelleen kehittää ja sitä varten pitää olla saatavilla myös digitukea. Kehittämistä ei saa kuitenkaan tehdä unohtamatta niitä, joilla ei ole taitoja eikä laitteita käyttää digipalveluita. On tärkeää, että kaikkiin asioihin saa myös neuvoa soittamalla / käymällä paikan päällä. Ajanvarauksia varten on oltava digikanavien lisäksi vähintään puhelinajanvarausmahdollisuus.