Mirja Hirvensalo

Professori emerita
Age: 69
Municipality: Jyväskylä
330

Haluan rakentaa hyvinvoivaa ja tasa-arvoista Jyväskylää, jonka päätöksiä tehdään yhteistyössä, rakentavasti ja demokraattisesti. En pelkää tarttua vaikeisiin asioihin ja teen ratkaisut tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus edellä. Kannan vastuuni ja myönnän virheeni.
Valtuustokauden 2021–2025 olen ollut sivistyslautakunnan puheenjohtajana. Aikaisemmin olen toiminut useita kausia Jyväskylän kaupungin luottamushenkilönä (1980-), kaupunginvaltuustossa, hallituksessa, monissa lautakunnissa ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajana.
Olen eläkkeellä oleva liikuntapedagogiikan professori. Tutkin liikuntaharrastusta ja toimintakykyä lapsista ikääntyviin ja opetin ja ohjasin liikunnanopettajaopiskelijoita. Osallistun edelleen tutkimustoimintaan ja artikkelien kirjoittamiseen. Perheeseeni kuuluu aviomies, 2 lasta puolisoineen ja 3 lastenlasta. Pitkäaikaisin harrastukseni on lasten judon valmentaminen ja ohjaaminen.

Important to me

Koulutus

Varhaiskasvatus ja perusopetus tulee resurssoida hyvin haastavasta taloustilanteesta huolimatta. Ryhmäkoot tulee pitää kohtuullisina ja oppimisen tuen tulee olla riittävää. Fyysinen ja psyykkinen turvallisuus, hyvät vuorovaikutustaidot ja kiusaamisen ehkäisy ovat avainasioita. Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten kehittäminen ja riittävä rahoitus ovat edellytyksiä koulutustason nostolle. Yliopisto, ammattikorkeakoulu ja Gradia ovat tärkeitä Jyväskylän kaupungin yhteistyökumppaneita.

Kulttuuri, liikunta ja nuorisotyö

Jyväskylä on hieno kulttuuri- ja liikuntakaupunki! Kirjastot ja museot ovat kaupungin sydämiä. Liikuntapaikkojen tulee olla turvallisia, terveellisiä ja esteettömiä. Lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastamista tulee kehittää jatkuvasti. Harrastukset tukevat lasten ja nuorten hyvinvointia ja vähentävät syrjäytymisen riskiä. Harrastuksia tulee tarjota yhä enemmän koulupäivien yhteyteen. Nuorisotyö ja työpajatoiminta ovat erityisen tärkeitä kaikkein heikoimmassa asemassa oleville nuorille.

Osallisuus ja ympäristö

On tärkeää turvata ihmisarvoinen ikääntyminen. Ihmisen elinpiiri ei saa supistua neljän seinän sisälle, siksi kaupungin tulee varmistaa asukkaidensa osallistumis- ja vaikutusmahdollisuudet eri alueilla ja tarjota edellytykset vapaaehtoistoiminnalle. Ihmisten yksinäisyyttä tulee vähentää asuinalueiden toimintaa ja kulttuuritapahtumien tukemisella. Jyväskylän luonnonläheisyyttä tulee kunnioittaa kaavoituksella. Asuinalueiden eriarvoisuutta ja koulujen eriytymistä tulee ehkäistä.