Tuula Väätäinen

Kansanedustaja, sairaanhoitaja
Ikä: 67
Kunta: Kuopio
Vaalipiiri: Savo-Karjala
31

Olen neljännen kauden kansanedustaja Savo-Karjalasta. Työskentelen tällä kaudella perustuslakivaliokunnassa ja talousvaliokunnassa. Olen myös Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Pohjois-Savon hyvinvointialueen valtuutettu, perhe- ja vammaispalvelujen lautakunnan puheenjohtaja.Olen ehdolla eduskuntaan, koska suuri joukko puoluetovereita ja puolueeseen kuulumattomia ihmisiä on pyytänyt minua asettumaan ehdolle. Mielestäni hyvässä päätöksenteossa tarvitaan, paitsi uutta osaamista, yhtä lailla kokemusta ja ymmärrystä päätöksenteosta pidemmällä aikavälillä.Minulla on kaksi aikuista poikaa ja aviomies, jonka kanssa kalastamme ja moottoripyöräilemme. Pidän lapsenlapseni kanssa leikkimisestä ja hyötyliikunnasta. Teen käsitöitä, marjastan ja sienestän. Koulutukseltani olen psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja, erityistason perheterapeutti ja työnohjaaja.

Minulle tärkeää

Turvallisuuden vahvistaminen

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on asettanut turvallisuuden varmistamisen yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista. Vahva oma puolustus ja sen resurssit ovat itsenäisyytemme takeita.

Hyvinvointialueiden toiminnan varmistaminen

Hyvinvointialueiden tehtävä on huolehtia sosiaali-ja terveyspalveluiden saatavuudesta ja laadusta sekä pelastustoimen toimivuudesta. Valtion tehtävä on huolehtia riittävästä rahoituksesta.

Koulutus ja työllisyys

Kaiken menestyksen ydin on osaava ja koulutettu kansa. Koulutuksella voidaan ehkäistä syrjäytymistä ja eriarvoisuuden kasvamista. Pärjätäksemme kansainvälisillä markkinoilla on huolehdittava osaamisestamme. Marinin hallituksen päätös toisen asteen maksuttomuudsta on tärkeä askel kohti jokaisen nuoren mahdollisuutta ammattiin.