Tuula Peltonen

erityisluokanopettaja, KM
Ikä: 60
Kunta: Jämsä
Vaalipiiri: Keski-Suomi
26

Olen Tuula Peltonen, Jämsänkoskella asuva erityisluokanopettaja. Opetan Jämsänjoen yhtenäiskoulussa valmistavan opetuksen luokkaa, jossa suurin osa oppilaista on ukrainalaisia. Olen Jämsän valmistavan opetuksen koordinaattori. Vuodet 2007-15 toimin SDP:n kansanedustajana. Olen ollut myös Demarinaisten pj ja nyt Keski-Suomen Demarinaisten pj. Toimin Keski-Suomen aluevaltuutettuna sekä henkilöstöjaoston jäsenenä. Olen Jämsän kaupunginvaltuutettu ja -hallituksen varajäsen. Olen mukana ay-toiminnassa Jämsän OAJ:ssä sekä OAJ Keski-Suomessa. Olen myös Akava Keski-Suomen puheenjohtaja. Olen Jämsänkosken Työväenyhdistyksen pj. Minulla on kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi. Kotona asuu aviomiehen lisäksi suomenpystykorva Viima-Tuuli. Jos en politikoi tai ole koiralenkillä niin todennäköisesti löydät minut laulamasta. Tangomarkkinatkin tuli tutuksi aikoinaan.

Minulle tärkeää

Jokainen ihminen on hyväksyttävä omana itsenään

Haluan edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Olin eduskunnassa mukana äänestämässä tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Tarvitsemme lisää toinen toistemme hyväksymistä ja kunnioittamista. Vihapuheita tai toisen syrjintää en hyväksy missään muodossa.

Erityislasten ja -perheiden sekä aistirajoitteisten ihmisten oikeudet kuntoon

Erityisluokanopettajana minulle on tärkeää, että tuetaan niitä perheitä, joissa on erityistä tukea vaativia lapsia. Tämä koskee myös kouluja. Kouluihin on saatava riittävät resurssit, että oppimisen tuki saadaan kuntoon ja opettajat pystyvät opettamaan ja antamaan tukea riittävästi. Varhaiskasvatukseen on saatava lisää opettajia. Vammaispalvelulakia on uudistettava ja parannettava. Viittomakielisten osallisuutta ja toimintamahdollisuuksia on parannettava.

Ikäihmisille kunnioittava hoiva ja hoito

Ikäihmisten on saatava hoivaa ja hoitoa kotiin tai kodinomaisen asumisen muodossa. Tähän on kehitetty uusia muotoja, joista yksi on perhehoito. Siihen tarvitaan paljon koulutusta ja tietoa. Omaishoidon tuen verotus on poistettava. On tärkeää, että nämä arvokkaat tekijät jaksavat ja saavat riittävän tuen ja tulevat toimeen. Omaishoito on vaativaa ja meille niin tärkeää.