Kari Kivinummi

metsuri
Ikä: 64
Kunta: Ähtäri
Vaalipiiri: Vaasa
115

Olen 63-vuotias metsuri ja asun vaimoni ja suomenpystykorva Urhon kanssa Ähtärin Myllymäellä. Minulla on kolme aikuista lasta ja kymmenen lastenlasta. Metsurin työn lisäksi pyöritämme veljeni kanssa kiinteistö- ja metsäpalveluyritystä. Arkeni täyttyy työn ohella erilaisista luottamustehtävistä, joiden juuret ulottuvat aina 80-luvun alkupuolelle, jolloin lähdin ay-liikkeen toimintaan mukaan. Kunnallispolitiikassa olen toiminut yli 30 vuotta. Tällä hetkellä olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja, Kunnallisten tehtävien lisäksi olen myös mm. maakuntahallituksen jäsen ja MYR:n jäsen. Toimin myös SDP Pohjanmaan piirin puheenjohtajana ja SDP:n puoluevaltuutettuna. Silloin tällöin kun vapaa-aikaa vielä kaikilta edellä mainituilta jää, niin vietän sitä mieluiten metsästellen, kalastellen ja matkustellen. Mökilläni Keski-Suomen puolella lataan akkujani perheen kanssa.

Minulle tärkeää

Koulutus elämänkaaren kaikissa vaiheissa

Terveelliset ja turvalliset oppimisympäristöt luovat perustan laadukkaalle koulutukselle aina varhaiskasvatuksesta myös myöhemmällä iällä tapahtuvaan kouluttautumiseen asti. Tasa-arvoiset mahdollisuudet osallistua koulutukseen yhdessä riittävien opetus- ja tukihenkilöstön resurssien kanssa takaavat jokaiselle polun osaksi yhteiskuntaa.

Omaishoitajuuden tukeminen

Omaishoitajat ovat yhteiskuntamme tukipilareita. Heidän antamansa työpanos ei kuitenkaan vastaa heidän saamaansa rahallista korvausta saati sitten yhteiskunnalta säästyneitä euroja. Omaishoitajien palkkioiden tulee olla yhdenvertaisia jokaisella hyvinvointialueella ja palkkiolla on tultava toimeen. Omaishoitajien vapaajärjestelmää tulee kehittää ja omaishoitajien jaksamiseen panostaa. Myös työssäkäyntiä omaishoitajuuden ohella tulee tukea.

Metsä ja luonto yhteiskuntamme voimavarana

Metsä ja luonto ovat meille suomalaisille tuhansien työpaikkojen lisäksi ennen kaikkea hyvinvoinnin lähde; metsässä liikkuessa ihminen lataa henkisiä voimavarojaan. Vihreän siirtymän keskellä on muistettava, että Suomi elää metsästä ja sen tuotteista. Meidän tulee onnistua metsiemme suojelussa samaan aikaan, kun saamme niistä mahdollisimman suuren hyödyn. Alkutuotannon lisäksi tarvitsemme entistä enemmän jalostusta ja uusia innovaatioita.