Marjo Kangasharju

pääluottamusmies, sairaanhoitaja
Ikä: 50
Kunta: Kajaani
Vaalipiiri: Oulu
26

Tervetuloa tutustumaan minuun <3 Kätilön sanoilla “täältä ei tule muuta kuin tukkaa” synnyin Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjärvellä ja opiskeluiden sekä töiden myötä kotiuduin Kainuuseen. Eloani ja päätöksentekoani ohjaavia arvoja ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja inhimillisyys. Lähellä sydäntäni ovat erityisesti lapset ja nuoret, ikäihmiset sekä työelämän ja työntekijöiden asiat. Saat minusta yhteistyötaitoisen, luotettavan ja helposti lähestyttävän asioiden hoitajan. Ratkaisen asioita laajasti kartoittamalla, kokonaiskuvaa luoden ja vaikutuksia arvioiden. Ennemmin ratkaisen ongelmia kuin synnytän niitä. Olen kunnan- ja aluevaltuutettu sekä Tehyn valtuustossa. Perheeseeni kuuluu täysi-ikäinen tytär, Zorro -kissa, valkoinenpaimenkoira Rico ja bordercollie Sirius. Nautin luonnossa liikkumisesta ja käsillä näpertelystä. Tykkään kaikesta vanhasta heinäseipäistä kellohameisiin. Tuon inhimillisyyttä päätöksentekoon. "Toivo on puoli elämää, välinpitämättömyys on puoli kuolemaa" -Kahlil Gibran

Minulle tärkeää

Hoivaa, hoitoa, huolenpitoa ja hyvinvointia

Pidetään kaikki mukana ja aina sen pienemmän puolta. Huolehditaan itsestä ja toisista. Turvataan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut, hoitoon pääsy ja muu tarvittava tuki elämän eri tilanteissa. Kiireettömään hoitoon tulee päästä 7 vuorokaudessa. Lasten ja nuorten mielenterveysongelmiin tulee saada välitön hoito ja hoitoketjujen toimia. Panostetaan ennaltaehkäisyyn ja toteutetaan kansallinen hyvinvointiohjelma. Annetaan ikäihmisille arvokas hoiva. Sosiaaliturvaa ei tule heikentää.

Tulevaisuus luodaan koulutuksella ja hyvinvoivalla sekä osaavalla henkilöstöllä

Luodaan tasavertaiset koulutuspolut varhaiskasvatuksesta elinikäiseen oppimiseen. Lasten varhaiskasvatuksen laatu on turvattava. Koulutus tuottaa innovatiivisia ja osaavia tulevaisuuden tekijöitä. Panostettava eri tahoilla lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin. Parantamalla työhyvinvointia ja opiskelijoiden jaksamista lisäämme tuottavuutta, pidempiä työuria ja pienennämme samalla sosiaali- ja terveyspalveluiden kuluja. Mielen hyvinvoinnista huolehtiminen varhaiskasvatuksesta alkaen.

Reilu ja oikeudenmukainen työelämä

Vahvistetaan työntekijöiden toimeentuloa, työelämän oikeuksia ja osallisuutta. Tavoitellaan työelämässä sopimisen kulttuuria. Työehtosopimusjärjestelmä turvaa reilut työehdot. Henkilöstön työhyvinvoinnista huolehtiminen on minulle sydämen asia. Työn psykososiaalinen kuormitus on saatava hallintaan, väkivallan uhkaa torjuttava ja tukea työntekijöiden mielenterveyttä. Työelämän epäasiallinen kohtelu ja työsyrjintä tulee saada poistettua ja sanktioitua ankarammin.