Timo Harakka

ministeri, kansanedustaja
Ikä: 60
Kunta: Helsinki
Vaalipiiri: Helsinki
175

Kasvoin vähävaraisessa kodissa, vanhempani olivat kuuroja. Talous on siis aina ollut leipälajini. Vammaisten oikeudet ja yhdenvertaisuus sydäntäni lähellä. Peruskoulun ansiosta etenin toimittajan uralle, kansanedustajaksi (2015-) ja ministeriksi (2019-). Osaamista, tietoa ja kulttuuria puolustan aina. Olen asunut 40 vuotta Helsingissä - niisä 25 vuotta Koskelassa, jossa kolme lastani ovat kasvaneet. Tulevat polvet ovat toimeksiantajiani. Suojelemalla ilmastoa luomme työtä, kasvua ja hyvinvointia Suomeen.

Minulle tärkeää

TALOUS

Yrittäjänä tiedän, että yrityksen on investoitava pärjätäkseen. Myös yhteiskunnan on tehtävä fiksut panostukset kasvuun, koulutukseen ja tutkimukseen, jotta saamme tuloa myös tulevaisuudessa. Etuuksien ja yritystukien osalta olen kuitenkin nuuka. Työministerinä autoin osatyökykyisiä, maahanmuuttajia ja työhaluisia senioreita työelämään. Pienipalkkaiset työntekijät ja yrittäjät ansaitsevat veronalennuksen, jotta ahkeruudesta saa aina toimeentulon. Omistamisen verotusta voi vastaavasti nostaa: oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa taakka jakautuu tasaisemmin kuin tänään.

TURVALLISUUS

Valtioneuvoston jäsenenä olen kantanut vastuuta maamme kokonaisturvallisuudesta. Tietoverkkojen ja muun kriittisen infrastruktuurin turvallisuudesta on huolehdittava varaamamme yli 200 miljoonan euron panostuksen voimin. Kyberturvallisuuden uhkatilanteiden johtamista ja viranomaisyhteistyötä on vahvistettava edelleen. Digitalisoituvan yhteiskunnan turvallisuus vaatii määrätietoista työtä, jota olen valmis jatkamaan.

TULEVAISUUS

Päättäjänä olen aina edistänyt ilmastonsuojelua. Rohkea ilmastotavoitteemme on kannustanut yrityksiä ennätystason miljardi-investointeihin Suomessa. Ilmastoteollisuus auttaa maailmaa ratkaisemaan kohtalokkaita haasteita. Samalla Suomeen saadaan työtä, kasvua ja hyvinvointia. Kun parannetaan maailmaa, parannetaan Suomea. Yhteisvoimin.